AEX 09-08-2005

Even een korte update.
Vorige maand, op 21 juli, werd een hoogste koers geplaatst (bekeken vanaf 12 Maart 2003)  op een koers van 399.
Dit ligt erg dicht in de buurt van diverse Gann koersdoelen, slechts een paar punten onder een mooi Fibonacci retracement op 403 (38,2%), en toen de koers dan ook vanaf dat moment begon te dalen, wilde elke beer u overtuigen van het feit, dat er nu toch een grotere daling aan zat te komen.
Gert heeft u in de tussentijd in een update die retracements laten zien.
De Delta jongens die verstrikt zitten in de maan en zoncyclussen halen alles uit de kast, om u maar te doen geloven dat er op 21 juli toch een top is geplaatst, want als dat niet zo is moet hun werk opnieuw ;-))) Ze houden echter een slag om de arm, hoe?, wel dat vertel ik u nog wel eens...
Maar, zonder ons nu eens te laten be´nvloeden door wat we graag willen, en wat anderen ons graag willen doen geloven, ---> wat verteld ons nu de grafiek bekeken door de bril van Elliott ?
Wel, als al die beren gelijk hebben, dan mag je toch op z'n minst een -- stevige -- mooie -- duidelijke -- niet mis te verstane -- niet verkeerd te interpreteren -->   impulsgolf naar beneden zien... nietwaar ?? ;-))
OkÚ, laten we die golfbeweging vanaf 21-07 tot en met  heden eens even lekker uit elkaar peuteren dan, zonder er te diep op in te gaan :-))
Hier komt ie ...
Grafiek 1:

Tja, en wat zien we dan ?
In het rood staat weergegeven een mooie A-B-C, of wel een complete flat-correctie   OF   de eerste golf van een flat correctie.
De telling van de rode C golf heb ik express niet weergegeven, want deze kan ook prima geteld worden als een zigzag, waardoor er in plaats van A-B-C  eigenlijk W-X-Y moet staan.
Door echter de rode C golf als een impuls te tellen, ontstaat er ook de mogelijkheid van de in het groen weer gegeven telling, namelijk als 1-2-1:3 waarbij dan de stijging van vandaag de 2:3 moet worden. (Mooi vind ik die 1-2-1:3 niet, vanwege de "moeilijke" golf 1 in dit geval).
Echter, die stijging van vandaag ..... deze telt zo mooi als een impulsgolf, dat ik hem maar even heb ingetekend.
Deze golf is nog niet helemaal geplaatst, en straks zul je zien dat die EW-jongens er rustig een a-b-c van maken....;-))
De stijging van woensdag zal duidelijkheid brengen, zodra de koers boven de 398 uitkomt, is de telling als 1-2-1:3 niet meer mogelijk, en kunnen we in hoofdzaak van twee scenario's uitgaan ; OF de A-B-C is de eerste golf van een grotere flat beweging, en vandaag (dinsdag) is de B golf van deze flat gestart, OF deze rode A-B-C was de gehele correctie en vandaag is gestart met een nieuwe impulsgolf, die past in diverse scenario's...... u weet, die 450 trekt nog steeds, het is niet voor niets een 50% Gann doel...., een gravity point ....wat uiteraard geen zekerheid geeft dat die wordt bereikt ..... maar toch ;--))
Komende weken maak ik wel weer even een update van het grotere geheel.
.
Ik laat het hier even bij..... ik wilde alleen maar even meedelen..... dat ik nog niet direct ervan overtuigd ben dat er nu een grote daling is begonnen .... het kan nog rustig verder omhoog... --> eerst zien ... dan pas geloven ...
.
Groet,
Jan.
.
U weet wel, bovenstaande regels zijn slechts hersenspinsels, u moet er echt niet op handelen, hooguit meenemen in uw eigen gedachten. Wat hierboven staat hoeft absoluut niet te kloppen met de werkelijkheid, enz. enz. ....
.